Kultura

Magični zvuci saksofona u Novom Pazaru

U novopazarskom Domu omladine održan je koncert u okviru turneje “Le Tour de Sax” koji ima za cilj da publici širom Srbije dočara magični zvuk saksofona. Organizatori turneje su festival Belgrade “SAXperience” i Francuski institut u Srbiji, turneja je podržana od strane Societe Generale banke koja proslavlja 40 godina poslovanja u Srbiji.

Misija Francuskog instituta i Societe Generale Srbija je da koncertnom turnejom “Le Tour de Sax” decentralizuju velike kulturne događaje koji se uobičajeno odigravaju u prestonici. Bilo da ste ljubitelj džeza, popularne ili klasične muzike, muzički obrazovani ili ne, “Le Tour de Sax” ponudio je program za svačiji ukus kroz koncerte Igoa Afetuša i kvartetom Uglješe Novakovića Francuski institut podstiče nove modele saradnje između javnog i privatnog sektora u oblasti kulture uključivanjem lokalnih filijala Societe Generale banke u gradovima u kojima će gostovati izvođači. Pokrovitelj turneje Sosiete General banka za 40 godina poslovanja u Srbiji, od tradicionalnog bankarstva, prošla je put do unapređenja pozicije na tržištu u jednu od vodećih banaka koja se sve više okreće razvijanju kulture inovacija.

Partneri festivala, kulturni centri širom Srbije koji će ugostiti “Le Tour de Sax” daće puni doprinos razvitku projekta kroz organizovanje susreta sa francuskim umjetnicima u cilju razvoja kulturne medijacije publike festivala.

A. Ni.

Podeli