Kultura

Reditelj Ademir Kenović posjetio Novi Pazar

Eminentni bosanskohercegovački i jugoslovenski reditelj Ademir Kenović posjetio je Novi Pazar, te razgovarao sa gradonačelnikom Novog Pazara, Nihatom Biševcem i čelnim ljudima Gradske uprave. Cilj današnje posjete su nove ideje, projekti , otvaranje novih puteva saradnje u kulturi koji će biti korisni na obostrano zadovoljstvo.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac je istakao da posjeta Ademira Kenovića otvara vrata za neke nove saradnje Srbije, Sandžaka i Bosne i Hercegovine.

Ovo malo duše” ¨Savršeni krug¨, ¨Gori vatra¨, ¨Karaula¨ samo su neki od filmskih i producentskih ostvarenja reditelja Ademira Kenovića. Autor je dokumetranog serijala “Hoću kući”, u kojem su ispričani  životi ljudi koji su napustili svoje zemlje, a zatim se vratili, ali i onih koji sanjaju da se jednom vrate kući.

Snimajući nove epizode ovog dokumentarnog serijala, Ademir Kenović posjetio je Novi Pazar, te u razgovoru sa gradonačelnikom Grada i članovima Gradske uprave su ispaniralni neki novi projekti i ideje za budući period.

Direktor Kulturnog centra Novi Pazar,  Husein Memić je istakao da je ovakvom posjetom otvoren novi put saradnje u kulturi izmedju Srbije, Sanžaka i Bosne i Hercegovine i to na obostrano zadovoljstvo.

I. Hodžić

Podeli