Društvo

Do indeksa DUNP došlo 900 brucoša

Na Državnom  univerzitetu u Novom Pazaru ove jeseni školovanje počinje dvanaesta generacija studenata, odnosno njih 900, koji su do indeksa ove visokoškolske obrazovne ustanove došli u junskom i septembarskom upisnom roku. Svečani prijem brucoša  na Državnom univerzitetu biće organizovan 2. oktobra.

U septembarskom upisnom roku, do indeksa je došlo ukupno 173 brucoša. U junskom upisnom roku dostignuta je kompletna upisna kvota na studijskim programima psihologija, vaspitač  u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost i arhitektura.

U drugom krugu upisa popunjen je najveći broj preostalih budžetskih mjesta, a najviše studenta steklo je indeks na pravima, ekonomiji, matematici i softverskom inženjerstvu. Posle septembarskog upisnog roka ostalo je ukupno oko 140 nepopunjenih mjesta na departmanima za matematičke, tehničke i hemijsko-tehnološke nauke.

Uprkos toj činjenici, zanimljivo je da interesovanje za upis upravo na te departmane, kao i ostale sa polja prirodnih nauka,  i ove godine bilježi uzlazni trend. Kada je riječ o računarskoj tehnici, sva samofinansirajuća mjesta popunjena su još u junu, a na veliko interesovanje studenata naišao je i novoformirani studijski progam softversko inženjerstvo.

Nastava za sve godine studija počinje 3.oktobra. Tada će u Sjenici  studije započeti i prva generacija budućih inženjera agronomije i prehrambene tehnologije.

Informativna služba DUNP

A. Ni.

Podeli