Sport

Veselinović: Spremni za prvenstvo

Trener rukometaša Novog Pazara Goran Veselinović rekao je da je ta ekipa odlično radila tokom pripremnog perioda i da će do početka prvenstva u istočno-zapadnoj grupi Super B lige odigrati još jednu kontrolnu utakmicu.

“Počeli smo 15. avgusta, najpre smo radili na velelepnom Atletskom stadionu, a nastavili u dvorani. Odigrali smo tri kontrolna meča, a sutra nas očekuje još jedan duel sa Pribojem”, rekao je Veselinović.

Pazarci su tokom priprema kao gosti pobedili Priboj sa 28:20 i dva puta Mokru Goru, u Zubinom Potoku je bilo 32:28, a u Novom Pazaru 30:29.

Ekipu su tokom leta pojačali čuvar mreže Nikola Milojković iz Priboja, doskorašnji levi bek požeške Sloge Vuk Stevanović i Aleksa Milošević iz prijepoljskog Belog anđela, dok su otišli golman Goran Raković (Pelister) i levi bek Aleksandar Milićević (Hapoel Ramat Gan).

“Napravili smo priču, koja bi trebalo da bude dobar zalog za budućnost. Stevanović sa 23 godine i Milošević sa 20 su perspektiva, a priključili smo i decu iz ovdašnje rukometne škole. Bićemo među najmlađim timovima u našoj grupi”, naveo je Veselinović.

On je ocenio da uz postojeću infrastrukturu Novi Pazar ima uslove da postane ozbiljan rukometni centar.

“Uslovi su zaista evropski, fenomenalni. Treniramo kao superligaši, očekujem da će i plasman biti takav da zadovolji i igrače i upravu. Ako budemo u prilici, napasćemo i prvo mesto, ali tu su još dva do tri ozbiljna konkurenta”, ocenio je Veselinović.

Sezona u Super B ligi Istok – Zapad startuje 23. septembra, a Novopazarci će u prvom kolu gostovati Zlataru iz Nove Varoši.

M. Minić

Podeli