Kultura

Poklon za ljubitelje sedme umjetnosti

U novopazarskom Kulturnom centru od sutra će biti organizovane projekcije odabranih filmova sa prestižnog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma “Beldocs“, održanog u Beogradu. Publika filmove može gledati svake večeri u narednih pet dana, od 20:30 časova.

Projekcije filmova ovogodišnjeg „Beldoksa“ objedinjene su sloganom “Nije još mrak“, što je  naziv jednog od pet filmova koje će moći da vidi i novopazarska publika. I ovog puta riječ je o istinitim, inspirativnim ljudskim pričama za koje je karkateristično sažimanje kultura, a mnogi od njih prate život poznatih ličnosti iz svijeta umjetnosti.

„Mr. Gaga“, „ Ne opiri se“ i „ Poslednji ljudi u Alepu“, neka su od ostvarenja koja će biti prikazana do 8. septembra.

Urednica filmskog i dramskog programa u Kulturnom centru, Elma Šabanović, kaže da  jedan od filmova govori o životu slavne glumice iz zlatnog doba Hollywooda, Ingrid Bergman.

Ulaz za projekcije je slobodan, a biće održane u Svečanoj sali Kulturnog centra, na Balkonu. Ovo je već četvrta godina od kako novopazarski Kulturni centar omogućava filmofilima iz Novog Pazara da u svom gradu prate, po ocjeni publike i žirija Beldocsa, najbolja dokumentarna ostvarenja koja su prikazana na ovom prestižnom festivalu u Beogradu.

Podeli