Društvo

Na DUNP-u sutra počinje drugi upisni rok

Prijavljivanjem kandidata za upis na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija, na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru sutra počinje drugi upisni rok. Ukupno ima 320 slobodna mesta: 230 na budžetu i 90 na samofinansiranju. Novu priliku da dođu do indeksa kandidati mogu da potraže na departmanima za matematičke, tehničke i biomedicinke nauke, a po nekoliko mesta ostalo je na pravima, ekonomiji, hemiji, biologiji, rehabilitaciji i sportu.

Na Departmanu za matematičke nauke, u čijem sastavu su tri studijska programa; matematika, matematika i informatika, matematika i fizika, u drugom roku može da se upiše ukupno 107 studenata. Na tehničkim naukama, gde se izučavaju: računarska tehnika, građevinastvo, arhitektura, audio i video tehnologije i softversko inženjertvo novu šansu za upis može da ostvari ukupno 69 kandidata.

Na biomedicinskim naukama: biologiji, rehabilitaciji i sportu u ukupnom zbiru ostalo je 25 mesta. Na studijama agronomije i prehrambene tehnologije, koje će ove godine prvi put biti organizovane u Sjenici, ima još 41 slobodno mesto.

Prijavljivanje kandidata trajaće i u četvrtak, a prijemni ispiti polagaće se 5. i 6. septembra. Kandidati koji konkurišu za upis, uz prijavu predaju fotokopije svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i fotokopiju diplome o završnom, odnosno maturskom ispitu, dok originalna dokumenta podnose na uvid. Zbog toga fotokopije dokumenata ne mora da budu overene. Takođe, prilikom prijavljivanja prilaže se i dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru najveći deo upisne kvote, oko 70 odsto, popunjen je u junskom krugu upisa.

Podeli