Društvo

Održana svečanost povodom kolektivnog suneta 130 dječaka

U Kulturnom centru održana je svečanost povodom kolektivnog sunećenja 130 dječaka iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Prijepolja. Kolektivni sunet obavljen je u organizaciji Udruženja „Svetionik“ uz finansijsku podršku opštine Bursa iz Republike Turske.

U okviru projekta “Kolektivi sunet” koji opština Bursa i ove godine nastavlja da realizuje na području Balkana, u Novom Pazaru i okolini, osunećeno je 130, a u Rožajama, Petnjici i okolnim mjestima u Crnoj Gori oko 170 dječaka. Na svečanosti u Kulturnom centru u Novom Pazaru, pored dječaka i njihovih porodica, prisustvovali su gosti iz Burse, Rožaja i predstavnici Grada Novog Pazara.

Obraćajući se prisutnima u ime organizatora Udruženja “Svetionik” mr Muhammed ef. Demirović je dječacima poželio da ovi dani budu početak berićetnog života u hajiru i pokornosti Allahu. On je podsjetivši na riječi poslanika Muhammeda a. s. istakao da Republika Turska i narod te zemlje od prvih dana, otkad su donijeli islam na ove prostore, pruža podršku narodu u Sandžaku.

Predstavnik opštine Bursa, koja je finansirala ovu manifestaciju, Ibrahim Karaman rekao je da će Bursa u narednom periodu nastaviti da jača veze sa Sandžakom.

“Mi smo braća i uvijek ćemo ostati braća. Imamo čvrste i tople odnose. Sa ovakvim manifestacijama ćemo nastaviti i u narednom periodu. Imamo aktivnosti i u drugim zemljama Balkana. Prošle godine u Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu i Makedoniji smo organizovali sunet za 1.100 , a ove godine u ovom regionu za 1.715 dječaka”, rekao je Karaman koji je direktor Odsjeka za socijalne poslove i obrazovanje opštine Bursa.

Dječaci su pored besplatnog sunećenja od pokrovitelja ovog događaja dobili besplatno i svečana odijela.

A.Ni.

Podeli