Sport

Memić: Podelom Super B lige zadržani veliki centri

Član Upravnog odbora Rukometnog saveza centralne Srbije Husein Memić ocenio je da je odluka o formiranju dve grupe Super B lige dobra i da je sistem u kojem se svake sezone promeni polovina učesnika lige bio neodrživ.

“U ligi koja je iziskivala velike troškove, dve ekipe su ulazile, a četiri napuštale takmičenje. Ovako će biti jeftinije, a dobro je da su zadržani veliki centri poput Novog Pazara, Kragujevca ili Vranja. Siguran sam da će biti zanimljivo”, rekao je Memić, koji je i član rukovodstva novopazarskog rukometnog kolektiva.

On je naglasio da Novopazarci, koji su posle izmena u sistemu takmičenja zadržali mesto u drugom rangu, žele da formiraju ekipu koja će igrati zajedno najmanje tri ili četiri sezone.

“Nećemo dovoditi igrače na zalasku karijere, već ćemo našim mladim snagama pridodati neke članove mlađih reprezentativnih selekcija. Verujem i da ćemo zadržati Zlatka Rakića, koji je veoma važan za našu igru. Takođe, siguran sam da možemo imati dobru saradnju sa Državnim univerzitetom, a sve u interesu rukometa”, naveo je Memić.

Memić je izrazio očekivanje da će utakmice Pazaraca naredne sezone biti posećenije, dodajući da ulazak u elitni rang nije trenutni prioritet već da treba da dođe kao posledica dugogodišnjeg uspešnog rada.

“Rukomet je nekada bio sport broj dva u našem gradu, odmah posle fudbala. Želimo da naša dvorana ponovo bude puna, kao kada je igrana mini-liga za ulazak u elitu pre četiri godine. Idemo postepeno”, kazao je Memić.

Rukometaše Novog Pazara naredne sezone predvodiće trener Goran Veselinović, a ekipu su pojačali golman Nikola Milojković iz Priboja i levi bek Vuk Stevanović iz požeške Sloge.

S druge strane, za sada su otišli čuvar mreže Goran Raković i levi bek Aleksandar Milićević.

M. Minić

Podeli