Karavan “Spirt of youth” stiže u Novi Pazar

Grad Novi Pazar  30. jula biće domaćin manifestacije “Duh mladosti” koja obilazi gradove u Srbiji i promoviše dualno obrazovanje, preduzetništvo i sport. Koordinator u realizaciji karavana je Državni univerzitet u Novom Pazaru.

Kako je najavljeno manifestacija će se održati na Trgu Isa-bega Ishakovića u nedjelju, od 8 do 21, a karavan “Duha mladosti ” otvoriće ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,  Mladen Šarčević.  Do sada je karavan “Spirit of youth” obišao 7 od planiranih 30 gradova u Srbiji i u svakom od njih posvijećena je pažnja dualnom obrazovanju u visokim školama, jer postoji potreba privrede za ovim nivoom obučenosti. Državni univerzitet je koordinator a Grad Novi Pazar partner u organizaciji ovog događaja.

“Pozvam sve građane a prije svega omladinu da budu dio manifestacije koja promoviše obrazovanje, preduzetništvo i volonterizam, ali i koja spaja sve ono što mladi rade“, rekao je pomoćnik gradonačelnika, Emir Ašćerić.

Jedan od promotera projekta je čuveni sportista, Davor Štefanek. U okviru manifestacije održaće se i sportske aktivnosti koje razvijaju sportske navike kod mladih, a od kojih grad i mladi mogu imati veliku korist kad je u pitanju samo uređenje prostora.

“Radio “S”  u okviru održavanja manifestacije organizuje takmičenje u zgibovima. Grad čiji takmičari budu najbolji mogu osvojiti uređenje igrališta ili nekog drugog prostora pod pokroviteljstvom ovog radia “ rekao je ispred “ Duha mladosti “, Aleksandar Đorđević.

Karavan „Spirit of youth“ predstavlja jedan od najvećih globalnih međunarodnih omladinskih projekata u Evropi. U njegovoj realizaciji učestvuje preko 4.000 mladih volontera (osnovci, srednjoškolci i studenti) iz 12 zemalja, i oko 40 gradova.

Podeli