Sport

Novopazarci uspešni na Prvenstvu Srbije u MTB

Trener Biciklističkog kluba Novi Pazar Hazbija Hukić rekao je da je zadovoljan rezultatima koje su takmičari tog kluba postigli na Prvenstvu Srbije u planinskom biciklizmu (MTB) u Niškoj Banji, gde su osvojili četiri prva i drugo mesto.

“Bilo je dobro, iako su nas pratili pehovi. Imali smo dosta kvarova i padova, ali bez većih posledica. Ipak, ti problemi su nas sprečili da osvojimo još dve pojedinačne medalje, kod juniora i mlađih kadeta”, rekao je Hukić.

Pojedinačno, Esad Hasanović slavio je u kategoriji mastersa A i apsolutno u toj konkurenciji, dok je Tahir Zoronjić zauzeo drugo mesto u uzrastu mlađih poletaraca.

Novopazarski biciklisti u ekipnom poretku osvojili su dve zlatne medalje, kod juniora i mlađih poletaraca.

Hukić je ocenio da su njegovi takmičari tokom sezone ispoljili dobru formu, posebno u MTB.

“Juniori i mlađi poletarci su prvi, a mlađi kadeti drugi u poretku za Kup Srbije. Ponavljam imali smo dosta pehnova, pošto na takmičenje pođu desetorica biciklista, a ponesemo četiri ili pet bicikala. Jedino Hasanović ima svoj bicikl, ostalo kombinujemo, pa smo zbog toga i imali mnogo kvarova”, pojašnjava Hukić.

Naredno takmičenje koje očekuje Hukićeve izabranike je Prvenstvo Srbije za masterse i amatere, 30. jula u Bačkom Petrovcu, gde je najveći adut Esad Hasanović.

M. Minić

Podeli