Kultura

Otvorena izložba “Solidarnost u vremenu krize”

Na Trgu Isa-bega Ishakovića otvorena je izložba fotografija novinske agencije Tanjug koja prikazuje migrantsku krizu tokom 2015. kao i strahote koje su izazvale poplave u Srbiji tokom 2014. godine. Izložbu je priredila Fondacija “Ana i Vlade Divac”  uz podršku novopazarskog Kulturnog centra.

Fotografije prikazuju brojne situacije i teškoće sa kojima se suočavaju migranti, zatim posledice prirodnih katastrofa i poplava koje su pretrpjeli građani u maju 2014. godine, ali i dobre primjere pružanja pomoći, što je suština inicijative organizatora, Fondacije “Ana i Vlade Divac”, da na ovaj način podstakne građane na činjenje dobrih djela kao i da promoviše značajnu vrijednost društva,  a to je solidarnost.  Fondacija osim besplatnih kulturnih programa organizuje i konkretne pomoći migrantima, ali se trudi i da unaprijedi život mladih uopšte.

”Do sada smo obnovili 90 vrtića, škola, sportskih terena i bolnica za djecu, trudimo se da pružimo i konkretnu pomoć našim poljoprivrednicima i porodicama koje žive od poljoprivrede”, kaže ispred Fonda “Ana i Vlade Divac”, Uroš Delić.

Novi Pazar je šesti grad koji je obišla ova putujuća izložba u okviru generalnog projekta fondacije pod nazivom „Slavimo solidarnost“. Posjetioci će radove moći da pogledaju na trgu u narednih petnaest dana.

Podeli