Sport

Živković: Zadovoljan sam odnosom, ali čeka nas veliki posao

Trener fudbalera Novog Pazara Marjan Živković rekao je danas da je zadovoljan odnosom igrača tokom prethodnih 10 dana priprema, ali da ga do početka sezone u Prvoj ligi Srbije očekuje još mnogo posla.

“Trenerima nikada dovoljno vremena. To je posebno izraženo posle ispadanja iz elite, kada je igrački kadar dosta osiromašen i gotovo u celosti izmenjen, što ne mora da znači i da je manje kvalitetan. Treba najpre odabrati igrače, a zatim ih uigrati za pet ili šest sedmica. Raduje profesionalizam, ali za ovu ligu nam treba i kvalitet”, rekao je Živković.

Novopazarci su tokom pripremnog perioda odigrali 0:0 protiv Bačke u Brzeću, a sutra će od 18.00 na Gradskom stadionu odmeriti snage sa crnogorskim drugoligašem Ibrom iz Rožaja.

“To je prilika da vidimo šta smo do sada uradili, ali i da proverimo domaće mlade snage. Možda nas iznenade i na utakmici pokažu nešto što nismo videli na treninzima. Važno je da znamo u kolikoj meri možemo računati na njih”, ocenio je Živković.

Prema najavama, ekipa će u Novom Pazaru trenirati do 30. jula, a onda bi trebalo da provede 12 dana na nekoj od planina.

“Očekujemo da klupsko rukovodsto odluči da li ćemo u Brzeće, na Kopaonik ili Zlatibor. Neophodno je da na planini radimo na dobrim terenima i igramo sa adekvatnim protivnicima. Taj period, mi ga zovemo ‘specijal’, jako je intenzivan i potrebno je da ekipu imam pod kontrolom”, naveo je Živković.

Pazarce su pojačali povratnici Sead Hadžibulić (Iskra Danilovgrad) i Kenan Ragipović (Petrovac), ofanzivni vezista Denis Ristov, deskokrilni igrač Nemanja Petrov i štoper Stefan Marković (Radnički Pirot), golman Goran Vukliš (OFK Beograd), levi bek Stefan Radovanović (Petrovac), a trebalo bi da im se pridriži i desni bek Ilija Tanasković (Sloga Požega).

Od igrača koji su prošle sezone nastupali u Super ligi Srbije ostali su Lazar Pajović, Mirsad Brunčević, Denis Biševac, Ibrahim Arifović, Ermin Ibrahimović, Irfan Vusljanin i oporavljeni Admir Kecap, a tu su i Pavle Nićiforović, Luka Šarac, Faruk Bihorac, Sadin Smajović, Emir Hazirović, Amel Lakota, Ensar Bajramlić, Jovan Mihajlović i Amsal Murić.

M. Minić

Podeli