Sport

Četiri trofeja za AMK Novi Pazar na Nagradi Beograda 2017

Član Auto moto kluba Novi Pazar i državni rekorder u brzinskoj vožnji Esad Došljak rekao je da su članovi tog kluba ostvarili dobre rezultate na dvodnevnoj Nagradi Beograda 2017, koja je bodovana za šampionat Srbije u disciplini drag.

“Imali smo četvoricu predstavnika i vozili smo odlično na temperaturi od preko 35 stepeni. Bilo je dobrih automobila, sve je proteklo u najboljem redu, uz neizostavno druženje. Sjajno je što smo se svi našli na pobedničkom postolju”, rekao je Došljak.

Prvog dana, Semir Arifović je za volanom Mercedesa 190 bio treći u Klasi 14, dok je Martin Hofer ostvario isti plasman u Klasi 15 vozeći Rover 220 turbo.

Došljak je drugog dana sa Poršeom 911 turbo bio drugi u Klasi 13, odnosno najbolji u poretku za državno prvenstvo, a Azaudin Murselović, koji je nastupio sa Folksvagen Lupom, završio je kao treći u Klasi 15.

“Meni je ovo bila dobra trka pred nemački Hokenhajm, koji je na programu 12. i 13 avgusta. Pre i posle toga voziće se u Santa Podu, u Engleskoj, gde ću se takmičiti posle Hokenhajma. Uz pomoć grada i sponzora, spremamo Audi RS4 za nivo od sedam sekundi, što je najuža svetska elita”, naveo je Došljak.

Na Nagradi Beograda 2017, na stazi dugoj 402 metra, nastupilo je 62 vozača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

M. Minić

 

Podeli