Društvo

Putarijada na Kopaoniku

Sinoć je na Kopaoniku otvorena 22. putarijada  radnika putne privrede. Učestvuje preko 20 privrednih društava iz cele Srbije, a Putarijada će obuhvatiti sportska takmičenja u devet disciplina kao i takmičenje u putarskim radovima. Putarijada traje tri dana i na noj učestvuju i radnici Preduzeća „Novi Pazar put“.

Preko 650 radnika iz dvadesetak putarskih preduzeća širom Srbije okupilo se na Koponiku na tradicionalnoj Putarijadi, koja se posle transformacije putarskih sekcija u preduzeća održava bez prekida već 22 godine. Uz odgovarajući kulturno-umetnički program, vola na ražnju i burad piva sinoć je organizovano otvaranje. Putarijada traje tri dana i protiče u druženju, sportskim i radnim takmičenjima. Ove radničke igre otvorio je državni sekretar Miodrag Poledica iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Iza putara i njihovih radnih takmičenja uvek ostane nešto što će koristiti lokaciji gde se Putarijada odvija. Na Kopaoniku će to biti veliki parking. Organizatori Putarijade su Samostalni sindikat putara Srbije i Udruženje poslodavaca putne privrede „Putar“.

 

Podeli