Društvo

Čišćenje brana u toku

Čišćenje brana na rekama drugog reda, koje su nekoliko puta spasile Novi Pazar od poplava je u toku. Kako bi spremno dočekali jesenje padavine uklanja se mulj i blato. Uporedo se sprovode i radovi na više lokacija u gradu.

Mehanizacija je danas radila na čišćenju brana na rekama Trnavica i Izbička. Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović kaže da su ovakvi radovi od velikog značaja, te da su brane do sada u više navrata obavile svoju funkciju i spasile Novi Pazar od poplava. Radove na tenderu, koji je obavljen preko lokalnog odeljenja za vanredne situacije, dobilo je preduzeće Bioc gradnja.

“Intezivno se čiste sve brane u gradu, koje će biti očišćene u najkraćem roku. Biće očišćen i deo Jusuf potoka, a i ušće Trnavice i Jošanice. Sada tokom leta kada je vodostaj najmanji kako bi sve brane spremno dočekale nove jesenje kiše i da nas ako Bog da ponovo sačuvaju od poplava”, rekao je Hasanović.

Hasanović kaže da će Novi Pazar spremno dočekati i balkansko prvenstvo u atletici, pa se intezivno radi i Atletskom stadionu.

” Intezivno se radi na ukorićavanju reke Raške, gde smo došli do Ušća reke Deževske i Banjske Hotel na atletskom stadionu je izgrađen, sada se izvode unutrašnji radovi. Spremno ćemo dočekati i atletsko prvenstvo, koje će biti održano u julu, a koje će kako je najavljeno biti veće nego što je bilo u Areni. Tamo se sada gradi i pomoćni teren sa tartan stazama, gde će se atletičari zagrevati, pre ulaska na takmičenje. Vršiće se i izlolacij atribina, gde će se ovih dana postaviti i stolice”, dodao je Hasanović.

Hasanović je najavio i radove od Jusuf Potoka do Dojevića i džamije u Ivanči koji će rešiti probleme vodosnabdevanja i otpadnih voda u naselju Pobrđe.

Podeli