Društvo

Počeo junski upisni rok

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas je počelo prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija. Prijavljivanje traje još sutra i prekosutra, a po broju kandidata koji  prvoga dana predaju dokumenta, može se očekivati velika konkurencija na većini studijskih programa.

Ove godine indeks  Državnog univerziteta  dobiće 1060 studenata, od kojih će se 755 finansirati iz budžeta.

U ponudi su 22 akreditovana studijska programa. Kada su u pitanju samofinansirajući studenti, konkursom je predviđen broj od 305. Školarina je ostala na istom nivou i zavisno od studijskog programa iznosi 50. 000, odnosno 60. 000 dinara.

Kandidati koji konkurišu za upis, uz prijavu predaju fotokopije svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i fotokopiju diplome o završnom, odnosno maturskom ispitu, dok  originalna dokumenta podnose na uvid. Takođe, prilikom prijavljivanja prilaže se i dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita.

Polaganje prijemnih ispita na Državnom univerzitetu je  30. juna i 1. jula. Konačni rezultati biće objavljeni 5. jula,  a upis počinje 10. i traje do 14. jula.

Izvor: DUNP

Podeli