Sport

Fudbalski klub Novi Pazar predlaže bankrot

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da će gradskoj upravi uputiti predlog o proglašenju bankrota i formiranju novog kluba, koji će svoj sportski život krenuti ispočetka.

“Uprava je učinila sve da Novi Pazar nastavi takmičenje u Prvoj ligi Srbije, sa ambicijom da se taj kolektiv odmah vrati u Super ligu, a spremnost da učestvuje u izmirivanju obaveza prema poveriocima pokazao je i Grad Novi Pazar. Međutim, većina poverilaca, kao i igrači kojima se duguje, nisu prihvatili plan i dinamiku izmirivanja obaveza u ratama, već su tražili da odmah budu isplaćeni. U datim okolnostima, to je nemoguće i za mnogo veće klubove od našeg”, navodi se u saopštenju Pazaraca.

Upravni odbor Novog Pazara ocenio je da se još jednom pokazalo da neki vole fudbal samo dok im klub “puni džepove”, a da ne postoji spremnost za najmanji ustupak i kompromis.

“Među poveriocima su i nazovi sportski radnici, koji su nas tužili i na volšeban način dobili sudske sporove, jer posle odlaska u penziju nisu ostali da u klubu rade za platu. Ovo nije jedini primer. Narednih dana ćemo o svakom pojedinačnom slučaju sa ovakvim poveriocima obavestiti javnost, kako bi iskreni ljubitelji kluba stekli pravu sliku o najnovijim dešavanjima i teškoj odluci, koju smo doneli”, ističe se u saopštenju.

Novopazarci su najavili da će uprava novog fudbalskog kluba akcenat staviti na rad s mlađim kategorijama, s ciljem da se “na zdravim temeljima izgradi novi kolektiv”.

M. Minić

Podeli