DruštvoKultura

Škola “Bratstvo” ispratila vukovce

Osnovna škola “Bratstvo” ispratila je još jednu veoma uspješnu generaciju učenika i ujedno dodijelila Vukove diplome odlikašima u ovoj školi.  Nastavnici, učenici i roditelji zajednički su proslavili postignuti uspjeh tokom osmogodišnjeg školovanja najboljih učenika.

Prema ocjeni direktora škole “Bratstvo”, pedagoga, učitelja i nastavnika riječ je o veoma upšješnoj generaciji mladih koja se nije dokazala samo u školskim klupama već i na brojnim takmičenjima i kulturnim manifestacijama.  Svojim brojnim rezultatima oni su na najbolji način prezentovali svoju školu ali i svoj grad.  Od 170 učenika osmog razreda Vukove diplome dobio je 41 učenik.

Na svečanosti dodjele diploma učenica, Sara Mulić, proglašena je za učenika generacije.  Za nju i njene drugare ovo priznanje je velika čast ali dobra preporuka za upis neke od srednjih škola.

“ Biti Vukovac pogotovu škole Bratstvo je velika čast, tako da sam veoma ponosna, a ponosna sam i na sve one meni drage ljude koji su bili uz mene tokom školovanja ”, rekla je najbolja učenica Sara Mulić.

Svečanost je protekla uz puno emocija kako učenika koji su se družili  i zajedno proveli osam gdona  tako i kod razrednih starešina koji su više puta istakli da su ponosni na sve učenike, a pogotovu na odlikaše.

“ Ovo je kruna dugogodišnjeg rada sa učenicima i dugogodišnjeg zalaganja njihovih nastavnika. Ja čestitam učenicima, njihovim roditelja ali svim nastavnicima koji su radili sa učenicima “ rekao je director škole , Dejan Kulundžić.

Na ovaj način škola “Bratstvo” opravdala je najviše ocjene koje je u procesu ocjenjivanjq osnovnih škola dobila prošle godine.

Podeli