Sport

Mehović na pripremama kadetkinja Srbije u Karatašu

Mlada novopazarska košarkašica Minela Mehović, koja igra za Radnički 2016 iz Kragujevca, trenira u Karatašu sa ostalim kandidatkinjama za žensku kadetsku reprezentacije Srbije, koju od 4. do 12. avgusta u francuskom Buržu očekuje Evropsko prvenstvo.

Na tom takmičenju u dresu sa državnim grbom sigurno će nastupiti Nadia Smailbegović, još jedna bivša košarkašica Pazara, a trenutno igračica mađarskog Vašaša.

“Smailbegović je prošle godine na Evropskom prvenstvu u Italiji bila u petorci, iako godinu mlađa od ostalih reprezentativki. Očekujem da tek sad pokaže svoj maksimum, a postoje izgledi da u nacionalnom timu bude i Mehović, koja se partijama u Radničkom 2016 izborila za mesto na širem spisku. Bilo bi sjajno za naš grad da imamo dve reprezentativke, ali mislim da je sve moglo da se podigne na veći nivo”, rekao je trener Pazara Ivan Đoković.

Još dve članice Pazara, Anja Popović i Ismihana Škrijelj uskoro će se preseliti u Budimpeštu, gde će nastaviti da se školuju i igraju košarku.

“Pored njih, imamo još sjajnih devojčica. Najviše za pet godina, uz bolju organizaciju i podršku grada, mogli bi da igramo u eliti”, ocenio je Đoković.

Ženski košarkaški klub Pazar se prošle sezone takmičio u Drugoj ligi, kasnije i razigravao za plasman u elitni rang, ali je ugašen zbog nedostatka novca.

M. Minić

Podeli