Društvo

Zavod za javno zdravlje ostvaruje dobre rezultate

Za godinu od kako postoji, Zavod za javno zdravlje ostvario je dobre rezultate.  Uloženo je u opremu,a i u kadar, međutim potrebno je da se  nabavi još aparata, koji će proveravati kvalitet vode, a i namirnica na području Novog Pazara i Tutina, kaže direktor ove zdravstvene institucije dr Šefadil Spahić.

On kaže  da su se na samom početku rada radnici, koji ovde rade suočili sa problemom pojave tuberkuloze, a i poplavama. Spahić kaže da se adekvatno postupilo, te da su preduzete sve mere kako bi se sprečilo širenje ili pojava zaraznih bolesti.

“ Sa leve obale reke Jošanice, gde su poplavljene kuće, očekivalo se da se tu pojave crevne zarazne bolesti, ali smo mi odmah preduzeli protiv epidemijske merei  to se nije desilo. Smatram das mo položili i kada je bila pojava tuberkuloze. Nismo uspeli  da je odmah ugušimo, jer ta bolest ima određene karakteristike, to je process koji traje I kojeg će još biti i mi ćemo imati poteškoća, ali smo uspeli da odgovorimo i tom zadatku”, kaže Spahić.

Spahić kaže da je Zavod od spostvenih sredstava uspeo da obnovi jedan deo aparature koja je unapredila rad mikrobilogije. Kupljeno je i dva automobila, jedan uz pomoć lokalne vlasti. Spahić dodaje da je potrebno još donacija i medicinskih aparata, kako bi ova institucija obavljala sve poslove, koji su značajni za zrdavlje građana Novog Pazara i Tutina.

Podeli