Društvo

Završen konkurs za upis dece u vrtić

Konkurs za upis dece u objekte Predškolske ustanove ”Mladost” završen je danas. I ove godine najveće interesovanje vlada za objekte Naše dete kod autobuske stanice i Mladost kod zgrade Policijske uprave. Rezultati konkursa o prijemu i raspoređivanju dece biće objavljeni do 15.juna.

Najveći broj zahrteva odnosi se na decu jaslenog uzrasta od godinu do tri. Zbirno za sve uzrasne kategodije za objekat Dečija Radost kod autobuske stanice predato je blizu 100 zahteva, a za vrtić Mladost kod zgrade Policijske uprave, koji jedini radi u dve smene, samo u prvoj, sdiglo je 110 zahteva.

”Roditelji koji su konkurisali za ova dva objekta, u slučakju da im dete ne bude primljeno u željeni vrtić, gde oni smatraju da im je najbliže razmišljajući o sebi a ne o detetu, mi kao ustanova ponudimo uvek detetu slobodno mesto u ostalim vrtićima”, kaže direktorka Predškolske ustanove ”Mladost” Dragica Ličina.

Slobodnih mesta ima u objektima: Dečija radost na magistrali, Pčelica u naselju Hadžet i Abudabi na Dojeviću. Nadležna komisija odlučivaće po zahtevima do 15.juna, a prema rečima direktorke, priorite imaju roditelji zaposleni u državnim institucijama, samohrane majke, ali ne i razvedene žene, jer to, podseća, nije isto, kao i studenti.

Direktorka PU ”Mladost” naglašava i da značajan broj roditelja čija su deca i dalje u celodnevnom pripremnom predškolskom programu, koji se završava 15.juna, nisu izmirili dugovanja, te ih poziva da izmire svoja dugovanja, u suprotnom, ističe, ta deca neće dobiti uverenja.

Za nove predškolce, decu rođenu od 1.3.2011 do 28.2.2012. godine od 1.juna, po utvrđenom rasporedu za sva četiri objekta počinje upis u poludnevni pripremni predškolski program u trajanju od četiri sata.

S.Lj.

Podeli