Društvo

Novosti iz PiO-fonda

 

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje najavio je nekoliko novina za svoje korisnike. Najvažnija novina odnosi se na sezonske radnike i skoro rešavanje ostvarivanja njihovih prava. Korisnicima se povećavaju i mogućnosti korišćenja usluga Elektronske uprave. A iz filijale PIO-fonda u Novom Pazaru podsećaju na zamenu starih ličnih karti zvog kojih bi penzioneri mogli da imaju probleme pri podizanju penzija.

U Novom Pazaru,Sjenici i Tutinu Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje ima 21 hiljadu i 114 korisnika koji u narednim danima mogu da očekuju različita unapređenja u oblasti njihovih prava i usluga fonda. Vreme je sezonskih radova i na njima je u Srbiji angažovano tokom godine oko 300 hiljada radnika sa nerešenim statusom dok traju ovi poslovi. Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja najavili su skoro donošenje zakona koji će regulisati ovu oblast. Druga novina je proširivanje usluga Elektronske uprave.

„Od 1. juna ove godine stupiće na snagu Zakon o upravnom postupku gde će svi nosioci baze podataka u Republici Srbiji -Fond PIO, matična služba, NSZ, Centralni registar i baza MUP-a, biti umreženi tako da će i usluge našim korisnicima biti na višem nivou“, kaže direktor Filijale PIO fonda u Novom Pazaru, Mirsad Abdurahmanović.

Iz Filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Novom Pazaru podsećaju svoje korisnike usluga da je rok za predaju zahteva za zamenu starih ličnih karti do kraja meseca. Zanemarivanje ove obaveze moglo bi da se odrazi na probleme sa podizanjem penzija. Za dodatne informacije o svim ovim najavljenim novinama korisnici se mogu obratiti Filijali PIO-fonda u Novom Pazaru.

Podeli