Politika

Ge: Švajcarska ostaje posvećena Sandžaku

Novi Pazar jedan je od pet gradova u kojem će se realizovati projekat „Obrazovanjem do posla“ koji podržava Vlada Švajcarske. To je danas nakon sastanka sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem rekao ambasador  Švajcarske u Srbiji Filip Ge.

Ambasador Ge izjavio je nakon sastanka da je jedan od ciljeva posjete i upoznavanje sa trenutnom ekonomskom i političkom situacijom. On je izrazio zadovoljstvo jer je drugi put u Novom Pazaru od kako je stupio na funkciju ambasadora u avgustu prošle godine.

„Današnja posjeta ima dva cilja. Prvi je da saslušam gradonačelnika kako bih bolje mogao da shvatim izazove sa kojima se grad susreće. Drugi cilj moje posjete je da prenesem poruku da će Švajcarska ostati posvećena Sandžaku i ovom gradu u smislu međunarodne razvojne pomoći i u pravcu ekonomske saradnje. Vaš grad je izabran da bude jedno od pet mjesta u kojima će se realziovati projekat „Obrazovanjem do posla“. Sutra ćemo zajedno posjetiti partnere koji će učestvovai u implementaciji ovog projekta“, rekao je ambasador Ge.

Gradonačelnik Nihat Biševac rekao je da je Švajcarska do sada realizovala niz razvojnih projekata u Novom Pazaru, na čemu su im grad i građani veoma zahvalni.

„Švajcarska je naš veliki prijatelj i raduje nas najava da će nastaviti da pomažu Novom Pazaru i u narednom periodu“, rekao je Biševac.

A.Ni.

Podeli