Društvo

Loši rezultati u Vrnjačkoj Banji

Na Okružnom takmičenju manifestacije „Šta znaš o saobraćaju“ ekipa Novog Pazara nije ostvarila značajnije rezultate. Niko od učesnika nije se plasirao na državnu smotru, a u ekipnom plasmanu ostali su na začelju. Razlozi leže u lošoj organizaciji sprovođenja manifestacije u Novom Pazaru poslednjih nekoliko godina.

Rad na sprovođenju Manifestacije prepušten je samo školama tako da se od 2009. godine na takmičenjima ne pojavljuje AMSS,  a ni predstavnici Gradske uprave. Obećanje da će ove godine Novi Pazar biti domaćin Okružnog takmičenja manifestacije je izneverno, pa je to dovelo u nezavidnu situaciju Vrnjačku Banju, koja je morala u poslednjem trenutku da prihvati tu ulogu. Ovakav odnos prema jednoj od najstarijih manifestacija, koja se još bavi i bezbednošću dece, rezultirao je i lošim nastupom ekipe u Vrnjačkoj Banji.

Susedna Raška ove godine ima tri učenika koji su se plasirali na  državno takmičenje. I pored dobre pripreme, kada su testovi u pitanju, nastavnik Šefket Hećo iz OŠ „Đura Jakšić“ u Trnavi nije zadovoljan ostvarenim rezultatima.

„Inače, tu ima dosta problema. Organizacija sama, mi nastavnici nismo na najboljem nivou, ima puno stvari koje ne idu poslednjih godina. Ja lično nisam zadovoljan.“

Manifestacija „Šta znaš o saobraćaju“ i dalje čeka da joj se vrati raniji sjaj i radovanje dece da za svoj trud doprinosu svojoj i opštoj bezbednosti u saobraćaju dobiju zaslužene nagrade. Možda se nešto i promeni do marta iduće godine.

Podeli