Sport

Hamza Zatrić novi trener odbojkaša Novog Pazara

Odbojkaški klub Novi Pazar promovisao je danas u novog trenera svog doskorašnjeg kapitena Hamzu Zatrića, koji je završio igračku karijeru i na klupi osvajača Kupa Srbije naslediće Sašu Stefanovića.

“Iza nas je najuspešnija sezona, a od kluba se očekuje da ide napred. Da nisam siguran da mogu da iznesem pritisak, ne bih ni prihvatio ovu zahtevnu ulogu. Sav moj rad prethodnih godina nije bio baziran samo na suvom treniranju, već sam uvek želeo da saigrače što bolje pripremim za treninge i utakmice nekim savetima”, rekao je Zatrić.

Njemu će u stručnom radu pomagati dugogodišnji prvotimac Novog Pazara Aldin Zoranić, koji je prošle sezone nastupao za Budvansku rivijeru.

“Klub je postao brend prepoznatljiv u državi, a na nama je da nastavimo tim putem. Želimo da što više odbojkaša iz naše škole uključimo u rad prvog tima, kako bi u narednom periodu imali celu ‘domaću’ postavu. S takvim stavom sam izašao pred upravu, čime su oni bili zadovoljni”, otkrio je Zatrić.

On je izrazio očekivanje da će Novi Pazar, koji je iz Budvanske rivijere vratio primača servisa Sameda Pruševića, uspeti da zadrži okosnicu tima, najavivši da će pripreme startovati početkom avgusta.

Tim menadžer ekipe Berat Kurtanović obećao je mnogo uspeha i u narednoj sezoni, zahvalivši se doskorašnjem treneru Stefanoviću na svemu što je učinio za pazarski klub.

“Bio je deo uspešne priče, poželeo bih mu sve najbolje i da pronađe najbolji klub u inostranstvu. On to zaslužuje. Mi želimo da se okrenemo sopstvenoj školi i da deca koja ovde stasavaju postanu naši vodeći igrači”, kazao je Kurtanović.

Na novinarsko pitanje da li je na promenu trenera, osim okretanja sopstvenom kadru, uticalo nezadovoljstvo vođenjem ekipe ili finansijski momenat, Kurtanović je odgovorio:

“Po završetku sezone, obećao sam Stefanoviću da će biti naš prvi izbor, ako se odlučimo za trenera iz druge sredine. Bio je svestan situacije. Ne postoje drugi razlozi što nismo nastavili saradnju, poput nedostatka harmonije ili visoke cene”, pojasnio je Kurtanović.

Sportski direktor Novopazaraca Enes Hadžibegović podsetio je da je prošle sezone ostvaren istorijski rezultat, priznajući da svi uspesi predstavljaju i dodatni teret.

“Idemo progresivno, tako je od ulaska u Superligu. Želimo da barem ponovimo deo uspeha, iako će biti veoma teško. Imali smo tim za respekt, ali gotovo svi ugovori sa igračima bili su na godinu dana i teško je očuvati ekipu. Nastojaćemo da zadržimo ‘kostur’, a u svakom slučaju učinićemo sve da napravimo tim za sam vrh”, rekao je Hadžibegović.

On je ocenio da Zatrić ima sve preduslove da postane uspešan trener.

“Odlučili smo se za njega posle dužeg razmišljanja. Igrao je vrhunsku odbojku više od 20 godina, osvajao trofeje, nastupao u inostanstvu i radio sa eminentnim stručnjacima. Verujemo u njega”, kazao je Hadžibegović.

M. Minić

Podeli