Sport

Cvetanović: Meč u Pazovi bez značaja, prioritet finale Futsal kupa Srbije

Klub malog fudbala Novi Pazar gostovaće sutra ekipi Nove Pazove u utakmici poslednjeg 22. kola Prve futsal lige, a trener Pazaraca Vladan Cvetanović najavio je da će svoje najbolje igrače odmoriti za predstojeće finale kupa.

“Planirali smo da oni koji su izneli teret ostanu i treniraju, a da neki mlađi momci dobiju šansu u Pazovi. To je meč bez rezultatskog značaja, nije mnogo bitno da li ćemo biti četvrti ili šesti na kraju. Izborili smo opstanak, imamo finale kupa i možemo maksimalno da mu se posvetimo”, naveo je Cvetanović.

Uoči poslednjeg kola, Novi Pazar je četvrti na tabeli sa 30 bodova, dok je Nova Pazova na osmoj poziciji i ima tri boda manje. Utakmica ovih rivala na programu je u petak od 20.30 u Novoj Pazovi.

Vodeći Ekonomac ima 57 bodova, dva više od beogradskog Euro Motusa, pa će za odbranu šampionske titule Kragujevčanima na domaćem terenu biti dovoljan bod u duelu sa trećeplasiranim FON-om iz Beograda.

Ligu će napustiti timovi plasirani između devetog i poslednjeg 12. mesta, a to su Jastrebac iz Blaca sa trenutnih 23, gornjemilanovački Metalac Kolorado sa 19, Leteći Holanđanin iz Vrbasa sa 15 i zranjaninski Kopernikus SAS sa osam bodova.

“Zadovoljan sam ostvarenim, momci su trenirali vredno i naporno, dali su maksimum. Vidi se i neki moj pečat. Radostan sam zbog igrača, na kraju se sve isplatilo”, ocenio je Cvetanović.

Novopazarci će sezonu završiti 9. maja u Požarevcu, kada će u finalu Futsal kupa Srbije odmeriti snage sa Ekonomcem.

“Do utorka slede relaksacioni treninzi, a najviše pažnje posvetićemo taktičkom delu. Pokušaćemo da se suprostavimo Ekonomcu i ako je moguće odigramo egal utakmicu”, rekao je Vladan Cvetanović.

M. Minić

Podeli