Sport

Trofej Milan Panić: Samo Česi ispred Kolašinca

Biciklisti Trnave ostvarili su dobre rezultate na dvodnevnoj međunarodnoj trci Dani Beograda – Trofej Milan Panić, a članovi tog kluba Admir Kolašinac i Nermin Ćatović izborili su mesto u kadetskoj reprezentaciji Srbije, koja će od 5. do 7. maja učestvovati na prestižnoj trci u Jevičku, u Češkoj.

“Prvog dana najpre je održan hronometar, gde je Admir bio četvrti, iza trojice čeških vozača, Nermin 12, dok je Mihajlo Pavlović zauzeo 35. mesto. Usledila je kružna trka na Sajmu, a Admir je bio peti, ušavši u cilj iza četvorice Čeha. Nermin se po kiši nije najbolje snašao, bio je 35, a Pavlović 39”, rekao je trener Trnave Bajram Kolašinac.

Drugog dana kadeti su vozili trku na Ušću, koja je bodovana i za Kup Srbije u drumskom biciklizmu.

“Admir je bio četvrti, iza dvojice Čeha i Bugarina, ali je trijumfovao u bodovanju za Kup Srbije. U ukupnom poretku, posle dva dana, zauzeo je četvrto mesto, a ispred njega su bili reprezentativci Češke. Ćatović je bio 10, a Petrović 40, ali su računajući samo domaće takmičare završili na četvrtom, odnosno 15. mestu”, naveo je trener Kolašinac.

“Već 3. maja putujemo u Jevičko, koji je domaćin najjače evropske trke za kadete. Očekuje se učešće oko 190 kvalitetnih vozača iz cele Evrope”, dodao je on.

Takmičenje u Beogradu okupilo je oko 80 mladih biciklista iz Češke, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Bugarske i Srbije.

M. Minić

Podeli