Sport

Uroš Brkić obeležio drugi dan Brdskog šampionata Srbije u Novom Pazaru

Automobilista Galaksa iz Beograda Uroš Brkić ukupni je pobednik je današnje druge trke Brdskog šampionata Srbije u Novom Pazaru, a rezultatom od minut, 26 sekundi i 863 hiljaditih delova postavio je rekord staze.

Vozeći najbolje vreme na stazi dugoj 2.670 metara, koje mu je osim pehara donelo i novčanu nagradu od 500 evra, Brkić je za volanom honde sivik iz Klase 5 ostvario prosečnu brzinu od 110,48 kilometara na čas.

“Izuzetan vikend u Pazaru, iz kojeg svi nosimo najlepše utiske. Zadovoljan sam vožnjom, a posebno bih istakao da je novčana nagrada koju je obezbedio domaćin prva u našem sportu još od 1992. godine. Planiram da ove sezone vozim i kružne trke i brdo, verujem da ću biti uspešan”, rekao je Brkić.

Drugo mesto u generalnom plasmanu Velike nagrade Novog Pazara pripalo je Aleksi Radojkoviću iz beogradskog Rojala, čiji ford fokus ima Klasu 8, dok je treći bio njegov sugrađanin Staniša Lazarac iz kluba FAM MM pauer, koji je vozio micubiši evo 8 iz Klase 10.

Drugog dana takmičenja u Novom Pazaru, trku su završila 22 vozača, a bilo je ukupno devet klasa, računajući i juniorsku.

Ekipno, nedeljni šampion je Automobilski sportski klub Gaga iz Beograda, ispred FAM MM pauera iz istog grada i kraljevačkog KV rejsing tima.

Prve ovogodišnje trke Brdskog šampionata Srbije organizovali su Grad Novi Pazar i Sportski auto i karting savez Srbije.

“Lepo je čuti pohvale od naših najboljih automobilista, koji nose lepe utiske. Prvi put smo organizovali ovakvo takmičenje, čime smo obogatili naš sportski kalendar i još jednom potvrdili da smo grad sporta. Ubeđen sam da ćemo sledeće godine imati Novopazarce među najkvalitetnijim brdskim vozačima”, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Velika nagrada Novog Pazara imala je i humanitarni karakter, pošto je sav prihod od startnina namenjen lečenju Miloša Komnenovića, sina proslavljenog automobiliste Pavla Komnenovića.

M. Minić

Podeli