Društvo

Gimnazija domaćin okružnog takmičenja iz hemije

Novopazarska Gimnazija domaćin je učesnicima ovogodišnjeg okružnog  tačmičenja iz hemije za srednjoškolce. Svoje teorijsko znanje iz ovog predmeta ali i vještine rada u laboratoriji odmjerilo je 40 učenika iz Novog Pazara okolnih gradova.

Na okružnom takmičenju učestvovali su najistaknutiji hemičari iz Tutina, Kraljeva, Vrnjačke Banje, ali su svoje znanje odmerilo je i 11 novopazarskih gimnazijalaca. Svi oni nastoje da se plasiraju za republičko takmičenje koje će se održati u Beogradu. Direktor novopazarske Gimnatzije, Nermin Držanin, kaže da privilegija biti domaćin događajima koji razvijaju takmičarski duh mladih.

„Mi kao škola nastojimo da budemo domaćini nekog okružnog ili republičkog takmičenja. Prošle godine kod nas je bilo oko 400 učenika na republičkom takmičenju iz istorije. Ovo je važno ne samo za školu nego i za takmičarski duh učenika, ali za sam grad “, rekao je Dražanin.

Osim pismenog dijela, ispit sadrži i praktičnu provjeru vještina kandidata  i njihovog snalaženja u laboratoriji. Ovaj dio provjere znanja sproveden je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Podeli