Sport

Marković vodio Pazarce do ubedljive pobede nad Radom

Fudbaleri Novog Pazara pobedili su danas na svom terenu ekipu Rada sa 3:0, u utakmici 32. kola Super lige Srbije, odnosno drugog kola plej-auta za opstanak u elitnom takmičneju.

Dvostruki strelac za Pazar bio je Ivan Marković u 43. iz penala i 50. minutu, a mrežu Beograđana pogodio je i Aleksandar Ignjatović u 85. minutu.

Rad je od 42. minuta imao igrača manje pošto je direktan crveni karton dobio Stefan Vico, dok je Milan Ćulum isključen u 79. zbog drugog žutog.

“Čestitam igračima oba tima na fer i korektnoj igri. Iako sam imao trijumfalan debi, ovde se vidi ruka Saudina Huseinovića, koji je radio sa ekipom do mog dolaska. Osvojili smo tri boda, ali ima još dosta da se igra i moramo još mnogo da radimo. Fudbal je kolektivna igra i igrači su najzaslužniji za pobedu. Hvala publici i nadam se da će momci shvatiti poruku iz svlačionice i da ćemo se iz Subotice vratiti sa dobrim rezultatom”, rekao je Milovanović novinarima posle utakmice u Pazaru.

Novopazarci sa 13 bodova više nisu poslednji na tabeli, pošto su prestigli Borac koji ima bod manje, ali su i dalje u zoni ispadanja.

S druge strane, Rad je nazadovao do 12 pozicije, ostavši na 18 osvojenih bodova.

“Čestitam Pazaru na zasluženoj pobedi i Milovanoviću na uspešnom debiju. Rival je, za razliku od nas imao adekvatan pristup. Loše smo počeli utakmicu, bez obzira na energiju uloženu tokom pripreme za meč. U finišu poluvremena smo iz penala primili gol, ostali bez igrača i u drugom nismo uspeli da pružimo dostojan otpor. Posle drugog crvenog kartona, domaćin je iskusno utakmicu priveo kraju. Borimo se za opstanak, a kada je tako, ovakav pristup ne stoji. Ne smemo imati ovakav odnos prema klubu i našim navijačima”, rekao je Petrović.

Novi Pazar će u sledećem kolu gostovati Spartaku, dok će Rad dočekati ekipu Radnika.

M. Minić

Podeli