Kultura

Na konkurs “Aladain Lukač” pristiglo 12 naslova

HIstekao je rok konkursa za dodjelu književne nagrade „Aladin Lukač“ koju tradicionalno dodjeljuje novopazarski Kulturni centar. Žiri će odluku o nagradi donijeti u ovom mjesecu, a početkom maja će biti održano i književno veče kada će se nagrada i dodjeliti pobjedniku. Na ovogodišnji konkurs pristiglo je ukupno dvanaest radova.

Nagrada se dodjeljuje za objavljenu knjigu poezije stvaralaca koji nisu stariji od 27 godina, a koji su knjigu izdali u prošloj godini. Konkurs je trajao do 10. aprila, strućni žiri će odabrati najboljeg a Kulturni centar će ga nagraditi sa 50 hiljada dinara. “Na konkurs su se mogu javiti stvaraoci iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja”, kazala je koordinatorka programa za mlade u Kulturnom centru Hasna Zilkić.

Književnu nagradu Aladin Lukač ustanovili su Kulturni centar Novi Pazar i Ustanova za kulturu Sjenice u znak sjećanja na lirsko traganje za smislom, tragično preminulog mladog pjesnika iz Novog Pazara, po kome je nagrada i dobila ime.

Aladin Lukač je za života objavio jednu zbirku poezije, a posthumno su objavljene četiri zbirke iz njegove zaostavštine.

Prošlogodišnja dobitinica ove prestižne nagrade je Enesa Mahmić iz Slovenije za zbirku poezije pod nazovom “Faustova kći”.

A.Ni.

Podeli