Sport

Atletska Balkanijada u Novom Pazaru najveći sportski događaj ikada u ovom delu Srbije

Direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković izjavio je danas u Novom Pazaru da će Prvenstvo Balkana, koje će se u tom gradu održati 15. i 16. jula, biti najveći sportski događaj ikada organizovan u ovom delu Srbije.

“Dolazi 17 reprezentacija, koje su članice Balkanske atletske federacije, pa imamo slatke muke da smestimo preko 600 ljudi. Biće tu i legende svetske atletike. Na prelepom stadionu biće urađeno ono što nedostaje, a verujem da će naši najbolji takmičari, predvođeni Pazarcima Amelom Terzić i Elzanom Bibićem, pred domaćom publikom obradovati ljubitelje atletike”, rekao je Branković na Atletskom stadionu u Novom Pazaru.

On je izrazio uverenje da će Novi Pazar posle šampionata Balkana dobiti još značajnije mesto na evropskoj i svetskoj atletskoj mapi.

“Verujem da će se ovde ubuduće organizovati značajne atletske manifestacije, poput nekog ozbiljnog evropskog mitinga. Gradonačelnik (Nihat Biševac) je ljubitelj sporta i bivši sportista, ima sluha za atletiku, što je jedan od preduslova da ‘kraljica sportova’ ima kraljevski tretman u Pazaru”, naveo je Branković.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da će Prvenstvo Balkana predstavljati najbolju prezentaciju tog grada, sporta i atletike.

“Bićemo sredinom jula centar sporta i atletike na Balkanu. Još neki radovi su pri kraju, sve će biti gotovo do predstojećeg takmičenja, pa ćemo ubuduće moći da organizujemo velike atletske manifestacije. Biće završena kompletna prateća infrastruktura i spremno ćemo dočekati šampionat Balkana za seniore”, rekao je Biševac.

Biševac je dodao da će ovo takmičenje imati veliki značaj za razvoj turizma u gradu i regionu, kao i da su neke reprezentacije najavile dolazak velikog broja ljubitelja atletike u Novi Pazar.

“Na primer, Bugari žele da, pored reprezentivaca te države, Balkanijadi prisustvuje i oko 100 tamošnjih zaljubljenika u atletiku, koji ih stalno prate. Naravno, veoma važno je i što će još više mladih početi da se bavi sportom i atletikom. Ubeđen sam da će mnogi poći stopama Amele Terzić, Elzana Bibića i Teodore Simović, da će osvajati medalje i da će Novi Pazar biti veliki centar balkanske atletike”, kazao je Biševac.

Prvenstvo Balkana prvobitno je trebalo da bude održano 22. i 23. jula, ali je termin promenjen zbog činjenice da će mnoge reprezentacije imati predstavnike na Evropskom prvenstvu za juniore, koje je na programu od 20. do 23. jula.

M. Minić

Podeli