Politika

Ljajić: Bošnjaci pokazali političku zrelost

Srbija je u prvom krugu izbora izabrala Aleksandra Vučića za predsednika. Komentarišući izborni rezultat u Sandžaku potpredsednik u vladi i ministar Rasim Ljajić, gostujući u magazinu Oko na RTS-u, kazao je da su Bošnjaci politički sazreli i da očekuju od političara da nešto urade za njim. Prema Ljajićevim tvrdanjama ”onaj ko je u prilici da nešto radi može da očekueji glasove”.

”Do pre pet ili šest godina ljudisuobičnoslušali šta im neko i kako govori, da li to prijanjihovim ušima ili ne. Sada je i to važno, ali je mnogo važnije da li ste u prilici da za ljude neštokonkretnouradite, u smislu infratsrukturnograzvoja ili zapošljavanja, a ne da se samo da na osnovu parola ili fraza ljudi opredeljuju za jednog ili  kandiata” objašanjava Ljajić.

Sledi razvoj Pešteri Tutina i Sjenice

Ljajić  kaže da je broj glasova koji je dobio Aleksandar Vučić i veći nego što je očekivao, te da to, kako dalje objašnjava, nije samo zasluga Sandžačke demokratske partije koja je vodila glavnu kampanju za Vučića, već i zasluga Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina koja se nije zvanično opredelila za podršku bilo kojem od 11 kandidata. Prema Ljajićevim rečima dobar deo birača te stranke glasao je su za Vučića, posebno u Tutinu i Sjenici, a sa očekivanjem da Vučić uradi ono što građani očekuju.

”Građani očekuju da auto-put prođe preko Pešteri i poveže Sandžak sa ostatkom Srbije, a onda i sa Crnom Gorom, da se uradi nešto upogledu razvoja kompletne infrastrukture posebno u  Tutinu i Sjenici. Ja ću lično učiniti sve da seljudima odužimo na način da se ubuduće daleko više pažnje posveti Pešteri , Tutinu i Sjenici” kazao je Ljajić.

Obaveza Vučiću i vladi da urade više

Komentaripući sve učestalije Vučićevo insistiranje na pomirenju Srba i Bošnjaka, potredsednik u vladi i ministar Rasim Ljajić kaže da je ”to proces za koji je potrebno vreme” ali je kako naglašava, važno da postoji takva namera, te da takva poruka deluje relaksirajuće na politički ambijent i prilike u Sandžaku.

”Daleko je važnije šta će se uraditi i koji će se praktičan korak napraviti, jer je to još uvek jedan od najnerazvijenijih delova zemlje kada govorimo o infrastrukturi u kojem još uvek ima sela do kojih ne postoje putevi, koja nemaju vode ii to moramo da popravimo. Ovi izbori su obavezali i Vučića i celu vladu ra urade daleko više nego do sada” zaključuje Ljajić.

Senada Kalić

Podeli