Politika

Erdogan čestitao Vučiću

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan čestitao je premijeru Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima, ističući da su prijateljski odnosi i saradnja između dve ključne zemlje na Balkanu dali važan doprinos regionalnom prosperitetu i miru.

Erdogan ponovo u Srbiji

Kako je saopštila Vladina kancelarija za saradnju s medijima, Aleksandar Vučić je telefonom razgovarao sa Erdoganom, koji je prihvatio Vučićev poziv  da poseti Srbiju i naglasio da bi mu bila velika čast da bude jedan od prvih gostiju novoizabranog predsednika Srbije.

Turski predsednik je istakao da su liderstvo i lična zalaganja premijera Vučića imali veliku ulogu u ostvarivanju saradnje i regionalnog partnerstva, što je učvrstilo bilateralne odnose Srbije i Turske u proteklih nekoliko godina.

Zajednički u daljem jačanju odnosa

U ime naroda Turske i u svoje ime Erdogan je čestitao Vučiću na pobedi.

“Kao dva lidera koja su izabrana za vreme svog premijerskog mandata, u potpunosti verujem da ćemo zajedno raditi na daljem jačanju naših trenutnih prijateljskih odnosa i saradnje, naročito u oblasti ekonomije”, istakao je predsednik Erdogan, dodavši da se nada da će bilateralna i regionalna saradnja biti učvršćena u svim oblastima.

Senada Kalić

 

Podeli