Društvo

Šta znaš o saobraćaju

Auto-moto savez Srbije ove godine po 48. put organizuje tradicionalno takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćaja “Šta znaš o saobraćaju”. U Novom Pazaru manifestacija kasni u organizaciji školskih takmičenja zbog testova koji stižu iz AMSS. Novi Pazar se ove godine kandidovao i za organizaciju okružnog takmičenja ove manifestacije.

Manifestacija „Šta znaš o saobraćaju“ ima podršku i održava se kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ovom takmičenju daju doprinos i Društvo nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i brojni sponzori. Ove godine održava se 48. smotra poznavanja saobraćaja.

Na školskim i gradskom takmičenju u Novom Pazaru učestvovaće svih 16 osnovnih škola potvrđujući jedan od osnovnih zadataka manifestacije – masovnost.

Prema kalendaru manifestacije  opštinska takmičenja biće održana 22. aprila, a okružna 13. maja. Poslednjih godina interesovanje je iz materijalnih razloga prilično opalo u čitavom okrugu i svi se sa nostalgijom sećaju 2009. godine kada je domaćin manifestacije bio Novi Pazar.

 

Podeli