Politika

Zukorlić optužio Đinđića za nastavak rata u BIH

Bivši muftija Muamer Zukorlić, koji je u nedelju podržao Aleksandra Vučića za predsednika Srbije kaže da je  se za tu  odluku  konsultovao  sa božijim i ljudskim zakonima. On je optužio  predsedničkog kandidata Sašu Jankovića, zbog napada na Islamsku zajednicu. Zukorlić je između ostalog kazao i da je  pokojni Zoran Đinđić kriv za nastavak rata u Bosni.

Obrazlažući odluku da podrži predsedničkog kandiidata Aleksandra Vučića, Muamer Zukorlić  tvrdi da ju je doneo u skladu sa božijim i ljudskim zakonima. Bivši muftija je i ovu političku odluku stavio u verski kontekst.

“Allah najbolje zna, je li to dobro, ja verujem da jeste, ja za to imam argumente, sva pravila božijeg i ljudskog zakona sam ispoštovao  pri donošenju odluke. Nisam to uradio nasamo, nisam bajao i nista nisam uradio pojedinačno. Konsultirao sam baš onako kako nas uči KURAN i poslanik tako sam uradio i nakon svih tih argumenata sam to odlučio“.

Zukorlić je optužio Sašu Jankovića i Vuka Jeremića da su vodili negativnu politiku za vreme vlasti Borisa Tadića.

„Saša Janković je bio saučesnik Tadićevog režima, koji je bio najbrutalniji u obračunu sa vakufima i univerzitetom. Saša Janković kao zaštitnik tada nije profesionalno obavljajao svoju funkciju da zaštiti ni zloupotrebu bošnjačkog nacionalnog saveta kada je Bošnjacima oduzet citav mandat, niti je po pitanju univerzizeta. On nema nikakav moralni kredibilitet, on nije bio u ratu, već je to učinio pre nekoliko godina. Vuk Jeremić je takođe bio desna ruka Borisa Tadića i učestvovao u svim negatuivnim politikama prema nama“, rekao je Zukorlić.

On je dalje obrazlažući podršku Aleksandru Vučiću kritikovao i pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića.

„Zoran Đinđić je podržavao Srbe u Bosni. Zoran Đinđić je podržavao rat Srba u Bosni i govorio da Srbi u Bosni vode legitimni rat i kada je Milošević tražio da se rat zaustavi, on je bio za to da se nastavi, je li to ne znate“, kazao je Zukorlić.

U vreme izgradnje Internacionalnog univerziteta Zukorlić je sarađivao sa pokojnim Zoranom Đinđićem. U više navrata je izražavao zahvalnost upravo njemu, a sada ga optužuje za pospešivanje ratnih sukoba u Bosni.

Podeli