Društvo

Sanacija vodovodne konstrukcije pri kraju

Radovi na sansaciji vodovodne konstrukcije na dovodu sirove vode privode se kraju. Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefija Brničanin kaže da će se u toku sledeće nedelje izvršiti spajanje novih cevi sa starim. On je takođe objasnio da su ovi radovi bili neophodni kako tokom letnjih meseci ne bi bilo problema u vodosnabdevanju. Povodom svetskog dana voda Brničanin je podsetio da vodu treba čuvati i ne zagađivati je.

Havarija na vodovodnoj konstrukciji na dovodu sirove vode na Pazarištu mogla je da dovede do problema sa snabdevanjem vode u letnjim mesecima. Prema rečima direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefije Brničanina snacija cevi obezbediće dovoljne količine vode.

“Radovi dobro napreduju, cevna galerija u dužini oko 70 metara je već završena i praktično danas, eventualno sutra će se pripremiti sa ukrajanjem svih spojnih elemenata i doći će do faze kada treba da se izvrši isecanje postojećeg cevovoda i spajanje sa novoizgrađenom cevnom galerijom”, kazao je Brničanin.

On je dodao i da kvar koji se desio nije ugrozio vodosnabdevanje u proteklom periodu. Takođe se pohvalio da Novi Pazar ima dobre resurse pijaće vode, a povodom svetskog dana voda poručio je da su svi dužni da vode računa u održavanju čiste i zrdave vode.

“Izvorište reke Raške je nešto praktično što zadovoljava celokupnu potrebu grada Novog Pazara. I čak dozvoljena količina od strane Ministarstva za zahvatanje je veća nego što su naše trenutne potrebe, tako da se naš grad u perspektivi može širiti još većom dinamikom nego do sada i tada će biti dovoljne količine vode. To ne znači da treba da se ophodimo loše prema tom resursu, jer voda je nešto što treba da čuvamo, pazimo i vodimo strogo računa zato što samo onaj ko nema vodu za piće zna pravu vrednost”, rekao je Brničanin.

Svetski dan voda obeležava se od 1992. godine, na osnovu rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. U cilju skretanja pažnje javnosti na važnost vode i njen nedostatak u mnogim krajevima sveta, ovogodišnji slogan je „Zašto otpadna voda?”.

 

A.A.

Podeli