Politika

Vučić demantovao Zukorlića

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić demantovao je juče tvrdnje Muamera Zukorlića  da su razgovarali o uslovima pod kojima će mu Zukorlić dati podrsku na predstojećim izborima za predsednika Republike Srbije.

Bivsi muftija Zukorlić je juče u ime svoje stranke podržao kandidaturu Aleksandra Vučića i to samo dva sata pre nego što je ovaj stigao u Novi Pazar na otvaranje Atletskog stadiona.

Zukorlić je ranije govorio da će Vučića podržati isključivo pod uslovom da mu premijer čvrsto obećao ispunjenje čitavog niza zahteva koje je istakao pre mesec dana.

Na koneferniciji za novinare, koja je održana neposredno pre Vučićevog  dolaska u Novi Pazar, Muamer Zukorlić je rekao da su njih dvojica razgovarali i da je dobio Vučićev pristanak na te uslove.

“U svim našim susretima bile su to glavne teme, ja nisam imao nikakve zahteve ličnog karaktera  niti stranačkog nisam trazio nikakva mesta u Vladi niti ministarstva, sve ono što sam radio proteklih šest meseci kroz parlament u toku mog političkog angažovanja su to bile teme, razgovarali smo i pre tri dana o tim temama i dobio sam čvrsta uveravanja od premijera Vučića”, rekao je Zukorlić.

Samo nekoliko sati kasnije, u izjavi datoj nakon otvaranja atletskkg stadiona, predsednik Vlade je demantovao da je razgovarao sa Zukorlićem, te je rekao da  nikome nije obećao ništa nezakonito.

“Nikada ništa ne možete i ne smete da obećate bilo kome što je mimo zakona, niti sam to činio niti ću da činim. Želim svima dobro , jer sam  predsednik Vlade svih građana ove zemlje. Ja sam Srbin po nacionalnosti, ni malo mi ne smeta što je Rasim Ljajić Bošnjak, niti njemu smeta to što sam ja Srbin i kao što vidite niti se pravdamo, niti krijemo to, nego se  hvalimo  našim različitostima. Obećavam mnogo više ulaganja u Novi Pazar, to je ono što sam rekao ovim ljudima ovde, ja tako ne razgovaram”, rekao je Vučić.

Interesantno je da je dan pre dolaska Aleksandra Vučića u Novi Pazar,  Muamer Zukorlić obustavio svoje najnovije bespravne radove kojima je hteo da proširi  terase svojih kafića i tako zauzme još jedan deo gradskog trga.

I povodom tog slučaja premijer je rekao da se svi moraju pridržavati zakona.

“Kako je u skladu sa zakonom tako će i biti”, kazao je Vučić.

Već danas bespravni radovi na gradskom trgu su nastavljeni. Ispred restorana koji su u skolu Fakulteta za islamske studije proširuju se terase.

Podeli