Društvo

Unapređenje saradnje Grada i Udruženja „Bosna-Sandžak“

Otvaranju atletskog stadiona u Novom Pazaru prisustvovali su i predstavnici Udruženja „Bosna-Sandžak“ iz bratskih istanbulskih opština Bajrampaša i Pendik. Predsjednik Udruženja Bošnjaka iz Pendika Erdogan Erden bio je gost gradonačelnika Nihata Biševca, sa njim je razgovarao o unapređenju saradnje.

Dokazano, Bošnjaci su most saradnje Srbije i Turske. Rezultat dobrih odnosa sa našim ljudima koji žive u Turskoj a koji su okupljeni oko ovog udruženja je i dvorana Pendik, u kojoj su naši odbojkaši nedavno osvojili Kup Srbije. Nastavak saradnje biće vidljiv i tokom ljetnjeg perioda, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, kada nas očekuju omladinska i razmjena kulturnih sadržaja. Biševac kaže da ga to što su Bošnjaci u Turskoj uspješni u svim sverama čini ponosnim.

Predsjednik Udruženja Bošnjaka „Bosna- Sandžak“ iz Pendika Erdogan Erden Murić kaže da najveće zasluge za dobro saradnju sa Bošnjacima u Turskoj imaju gradonačelnik Biševac i ministar Rasim Ljajić.

„U Pazaru smo kod svoje kuće. Stadion čijem smo otvaranju juče prisustvovali čini me ponosnim. Mi smo zadovoljni, i Novi Pazar treba da bude zadovoljan zbog saradnje, i toga što imamo dva sposobna intelektualca, gradonačelnika Nihata Biševca i ministra Rasima Ljajića. U Turskoj živi oko 4 miliona Bošnjaka, želja svakog ponaosob je da Ljajić bude predsjednik Vlade ove zemlje jer on to zaslužuje. Svi u Srbiji moraju biti srećni jer imaju takvog intelektualca, profesionalca i radnika u Vladi. Uz njegovu pomoć, rad i zalaganje postignuti su izvanredni uspjesi u robnoj razmjeni dvije zemlje, kada bi on postao premijer rezultati bi bili još bolji. Zahvaljujem se gradonačelniku Biševcu i njegovom pomoćniku Faruku Suljeviću jer su prisustvovali važnim radnim sastancima naših u udruženja u Turskoj. Ispred svog udruženja selame upućujem i braći u Sjenici i Tutini, i predsjednicima tih opština“, rekao je Erdogan Erden Murić.

A.Ni.

Podeli