Društvo

Škola znakovnog jezika počela sa radom

Savez  gluvih i nagluvih lica iz Novog Pazara u saradnji sa Gradskom upravom počeo je sa realizacijim planiranog projekta škole učenja znakovnog jezika, koju će pohađati učenici novopazarske osnovne škole „Halifa bin Zaid Al Nahjan“.  Za ovu školu se prijavilo 30 učenika i 3 nastavnika.

Škola znakovnog jezika je osnovana u cilju realizacije akcionog plana za poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom, ali i kao odličan način za osposobljavanje budućih kadrova za poslove rada sa gluvim i nagluvim licima.

Škola znakovnog jezika trajaće mesec ipo, planirana su 2 časa svake nedjelje, za svako odjeljenje od petog do osmog razreda ove osnovne škole.

Ismet Buđevac, sekretar Saveza gluvih i nagluvih lica i predavač u ovoj školi je istakao da obzirom Savez broji 60 godina postojanja, učinili su prvi i pravi korak ka poboljšanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

Škola znakovnog jezika je besplatna i kako su istakli organizatori ovo je plemenit cilj sa tendencijom da se ovakva humana akcija  provodi i u drugim školama u Novom Pazaru.

Podeli