Društvo

Studenti o evrointegracijama na Zlatiboru

Velika studenska konferencija na Zlatiboru u aprilu baviće se mladima u procesu evropskih integracija, najavio  je Studenski parlamen Državnog univerziteta u Novom Pazaru, pozivajući studente iz cele Srbije da učestvuju na ovom, kako su ocenili važnom skupu.
 
Predsednik Studentskog parlamenta u Novom Pazaru i jedan od organizatora konferencije Demir Crnovršanin ističe da je suština konferencije “SKONP” da se mladi, a posebno studenti detaljno informišu o tome  šta proces integracija donosi njima, koja je njihova uloga, a koji benefiti i defekti u ovom procesu.
 
“Napredak u društvu može se desiti onda kada se mladi pokrenu i preuzmu inicijativu. Brojni eminentni predavači i panelisti uzeće učešče na ovogodišnjoj konferenciji”, rekao je on.
 
Cilj organizatora je da okupi preko 300 studenata različitih fakulteta i univerziteta u Srbiji na jednom mestu,i tokom 4 dana trajanja konferencije, sa raznovrsnim predavačima proći, otvoriti i polemisati o krucijalnim problemima mladih.
 
Studentski parlament Državnog univerziteta u Novom Pazaru organizuje Studentsku konferenciju “SKONP” na Zlatiboru od 10. do 13. aprila .
“Nakon tri uspešno organizovane konferencije ne sumnjamo da će ova biti na još zavidnijem nivou kada je u pitanju sama organizacija.
Očekujem da studenti ove godine prepoznaju značaj teme, kako bi i oni sami doprineli da konferencija bude što uspešnija”, kaže Crnovršanin i podseća da je ovo četvrta godina kako novopazarski student organizuju veliku konferenciju.

Brojni eminent predavači i panelisti govoriće na različite teme. Oni dolaze iz Misije OEBS-a u Srbiji, Kancelarije za evropske integracije… a među njima biće i profesori sa Državnog univerziteta u Novom Pazaru.
 
“SKONP” podržavaju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ambasada Republike Turske , kompanije “Ulker”, kao i Državni univerzitet u Novom Pazaru.
 
Interesovanje za “SKONP” je svake godine veliko, a koliko studenata se interesuje za konferenciju govori i činjenica da su prošle godine sva mesta popunjena za manje od dva dana.
Podeli