Sport

Promocija ženskog rukometa u Selakovcu

Rukometni trener iz Novog Pazara Redžep Mahmutović rekao je da će današnji čas rukometa u Osnovnoj školi “Avdo Međedović” u Selakovcu doprineti popularizaciji tog sporta među devojčicama.

“Drago mi je zbog ovolikog broja dece, bila je to odlična promocija. Želimo da unapredimo sport, konkretno ženski rukomet, omasovimo ga i približimo najmlađima. Hoćemo da rukomet bude jedan od vodećih sportova u gradu, da se stiču nova znanja i iskustva, da deca budu zdrava i fizički sposobna”, rekao je Mahmutović.

Sa devojčicama je radila Novopazarka, trenutno igračica Prijepolja Dragana Arsić, koja je izrazila zahvalnost Rukometnom savezu Srbije i Sportskom savezu Novog Pazara na zalaganju u realizaciji ovog projekta.

“Interesovanje mladih za sport u nekom gradu zavisi od uspešnosti klubova. Poslednjih godina ovde je muška odbojka mnogo napredovala, dok fudbal, a zatim i košarka, najviše privlači dečake. Što se rukometa tiče, slabo je zastupljen u školama i ako žele da ga upoznaju deca treba da budu dodatno zainteresovana”, ocenila je Arsić.

Naredni rukometni čas za devojčice biće održan sledeće sedmice u osnovnoj školi Bratstvo.

M. Minić

Podeli