Društvo

Idejno rešenje za nastavak radova mostu

Predstavnici gradske vlasti u saradnji sa Institutom za vodoprivredu “Jaroslav Černi” našli su idejno rešenje za nastavak radova na mostu kod Robne pijace. Ostalo je još da nadležne državne institucije odobre predlog projekta, kaže koordinator za realizaciju projekata u gradskoj upravi Ćeho Nikšić.

Prošlogodišnje martovske poplave odnele su deo konstrukcije mosta kod Robne pijace, koji je bio u izgradnji. Tada se Ispostavilo se da projekat ne zadovoljava  vodene uslove i radovi su obustavljeni. Međutim od nastavka projekta se nije odustalo.  Projektni tim u gradskoj upravi našao je idejno rešenje da most kod Robne pijace bude izgrađen.

„Nadzorni organ za izgradnju mosta iz Beograda je od nas tražio da nađemo način, kako da taj problem bude rešen i saniramo projekat kao bi zadovoljili vodne uslove. Obartili smo se Institutu za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ i nakon nekoliko radnih sastanaka i oni su uradili Idejno rešenje i predlog kako da nastavimo izgradnju ,a  da ništa ne rušimo. Do zastoja je došlo, ali je papirologija iz ove oblasti složena, obimna i dugo traje. Urađen je regulacioni projekat, a predstavnici ovog Instituta su nam izašli u susret da nabave vodne dozvole od preduzeća „Srbija vode“ i saglasnost za dalju realizaciju projekta. Tada će Grad Novi Pazar dati lokacijsku dozvolu, oni će uraditi izvođački projekat, a tada ćemo posetiti nadležno ministarstvo i tražiti dozvolu za izvođenje radova. Nadam se da će sve biti završeno do kraja godine. Bili smo uporni i našli rešenje zajedno sa ljudima iz ovog instituta, koji su nam izašli u susret”, rekao je Nikšić.

Nikšić očekuje da će svi papirološki problemi biti rešeni do kraja godine. On je podsetio da su na izgradnji ovog mosta angažovani radnici AD „Novi Pazar-put“, a da su sredstva koja će biti uložena preko 19 miliona dinara.

Podeli