Društvo

Uručeni sertifikati polaznicima obuka u NZS

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru dodijelila je sertifikate polaznicima obuke za tržiše rada u 2016. godini. Cilj je da ovim polaznicima novostečena znanja olakšaju traženje posla ali i zapošljavanje.

Projektom obuke bilo obuhvaćeno 30 lica i pet osoba sa inavliditetom. Bisera Zoranić iz Novog Pazara je prošla obuku za vođenje poslovnih knjiga i kaže kako je zadovoljna onim što je naučila i samom organizacijom.

“Izuzetno sam zadovoljna obukom u trajanju od 250 časova. Takođe zadovoljna sam i sa samom ogranizacijom, uputstvima, savjetima I profesorima. Zaista sam veoma zahvalna “, rekla je Bisera Zoranić.

Osim onih koji su naučili da vode poslovne knjige, sertifikate su dobiile i grupe polaznika koje su pohađale obuku za tesara, zatim grupe kozmetičare, ali obuku za njemački jezik koju poslodavci sve više traže.

Prema riječima direktora filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Fahrudina Đekića, ideja programa i obuke jeste da sa novim vještinama, spospobnostima i znanjima polaznici obuke budu konkurentniji na tržistu rada i da kao takvi odgovaraju poslodavcima.

“Nacionalna služba za zapošljavanje stalno prati kretanja na tržištu rada, ponudu I tražnju. Tu uvijek postoji određeni disbalans kog mi pokušavamo, koliko je u našoj moći, da suzbijemo. A pravi način za to jesu ove obuke za tržište rada a koje, prema anketama I istraživanjima, sve više ulivaju povjerenje kod poslodavaca I tako olakšavaju zapošljavanje”, rekao je Đekić.

Kako je najavljeno sličan program biće realizovan i u 2017. godini. Obukuće proći 113 lica iz različitih oblasti među kojima je informatička obuka, obuka za vođenje poslovnih knjiga, obuka za geronto domaćice, kuhare i kozmetičare . Ovaj progam finansira Evropska unija.

A. Š.

Podeli