Kultura

Počeo konkurs za najbolju pesmu

Već po tradiciji Centar „Duga“ sprovodi manifestaciju „Februar mesec poezije“. Tim povodom organizuje se konkurs za najbolju pesmu za sve autorske radove srednjoškolaca i studenata. Cilj je otvaranje fluentnog prostora za afirmaciju mladih talenata, njihovo susretanje i komunikaciju. Radovi se predaju najkasnije do 1. 03. 2017. godine.

U okviru manifestacije „Februar mesec poezije“ Centar „Duga“ je i ove godine raspisao konkurs za najbolju pesmu. Pravo učešća na konkurs imaju mladi stvaraoci sa teritorije Novog Pazara.

„Cilj manifestacije je afirmacija mladih umetnika, poštovaoca ovog književnog izraza te ovim putem pozivamo sve mlade koje vole da pišu i umeju, srednjoškolce i studente da se prijave na konkurs sa svojim autorskom radom do 1. marta ove godine“, kazala je koordinator manifestacionih programa Vahida Mušović.

Svaki učesnik može dostaviti najviše tri pesme, neobjavljene i nenagrađivane, maksimalne dužine 30 redova, otkucane u četiri primerka i potpisane šifrom.

Podaci učesnika, ime i prezime, mail adresa, broj telefona i biografski podaci dostavljaju se u posebnoj zatvorenoj koverti gde će biti i pesma sa kojom konkurišu. Pri predaji neophodno je na koverti naznačiti za koju kategoriju se učesnik prijavljuje. Konkursni materijal dostaviti u prostorijama Centra „Duga“.

Konkurs je takmičarskog karaktera gde će biti podeljenje 4 nagrade u dve kategorije. Prva nagrada za kategoriju studenti 10 hiljada dinara, druga pet hiljada dinara, prva nagrada za kategoriju srednjoškolci pet hiljada dinara i druga komplet knjiga.

Kako je istakla Mušović u martu će biti organizovano književno veče gde će učesnici čije pesme budu izabrane dobiti nagrade.

A. Ademović

Podeli