Vesti

Dveri: Državni posao ili odbornički mandat

Imajući u vidu da je građanima Prijepolja transparentnost u radu političara i javnih funkcionera vrlo bitna, kako bi se povratilo poverenje u zakonodavnu i izvršnu vlast a koje je, kako se navodi u saopštenju tamošnje organizacije Srpskog pokreta Dveri, u predhodnih sedam meseci ozbiljno narušeno nizom nezakonitih radnji, sukoba interesa, zloupotreba službenog položaja, Opštinska organizacija Dveri Prijepolje obaveštava javnost o ishodu postupanja Agencije za borbu protiv korupcije u slučaju jednog odbornika prijepoljskog parlamenta.

Agencija za borbu protiv korupcije je zaključila da se odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Prijepolje, Ana Pejović, nalazi u sukobu interesa, s obzirom da istovremeno obavlja više javnih funkcija.

U obaveštenju koje je izdato 23.11. 2016.godine, se nedvosmisleno tvrdi da Ana Pejović nije postupila po zakonu kada je stupala na funkciju odbornika ali i da se na rešenje od 24.10. 2016. nije žalila pa je ono postalo pravosnažno i konačno.

Pomenuti zaključak je dostavljen 30.12.2016.godine, a Zakon predviđa da odbornici imaju rok od mesec dana da Agenciju obaveste o odlasku sa jedne od dveju javnih funkcija na kojima su, kako više ne bi bili u sukobu interesa.

Za sada nije poznato da li je to pomenuta odbornica i učinila.

Ostaje da se vidi da li će povodom ovog rešenja Agencije za borbu protiv korupcije, a u skladu sa zakonom, biti preduzete sve potrebne mere radi razrešenja sukoba interesa odbornice SNS-a, kao i još nekih odbornika SNS-a u Skupštini opštine Prijepolje koji su u sličnoj situaciji, a o čemu ćemo uskoro upoznati javnost.

OO Dveri u Prijepolju će upoznati sa dopisom Agencije i Predsednicu Skupštine opštine Prijepolje, Stanu Marković, od koje očekujemo da nas obavesti šta je preduzeto u skladu sa njim, odnosno od koje je javne funkcije pomenuta odbornica odustala – navodi se u saopštenju za javnost Opštinske organizacije Srpskog pokreta Dveri u Prijepolju.

Podeli