Vesti

Podrška Deklaraciji iz Turske

Udruženje “Anadolu Bosna Sandzak Pendik”pozdravila je potpisivanja Deklaracije o strateskoj saradnji dve najveće bošnjačke partije Srbije SDP-a i SDA Sandžaka. U saopštenju za medije stoji da “u potpunosti podržavaju pravo i potrebu Bošnjaka na zaštitu, očuvanje i unapređenje svog nacionalnog identiteta i prava garantovanih Ustavom i zakonima Republike Srbije i normama Medjunarodnog prava.

 

“Shodno tome podržavamo DEKLARACIJU dve vodeće bosnjačke stranke u Srbiji koja ima za cilj uspostavljanje političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku, punog ostvarivanja ljudskih, političkih i socijalno – ekonomskih prava, kao i prava građana Sandžaka na brži ekonomski razvoj.

Želimo da iskreno istrajete na sprovođenju akta iz Deklaracije i da doprinesete pomirenju svih struktura Sandzaka koja će stvoriti atmosferu za strane investicije i doprineti rešavanju i realizaciji strateških ciljeva. Kako u prošlosti tako i u budućnosti imate punu podršku na svim poljima i šaljemo vam sellame od braće Bošnjaka iz Pendika” – stoji u saopštenju ovog Udruženja.

Podeli