Društvo

Fond HNK u poseti ambasadi Indonezije u Beogradu

Predstavnici Fondacije Hadži-Nadžija Karabegović Agušević obišli su ambasadu Indonezije u Beogradu i  tom prilikom predali novčanu pomoć koju su studenti i članovi fonda prikupili za žrtve razornog zemljotresa, a koji je nedavno pogodio indonežansku provinciju Banda Aceh. Članovi fondacije su razgovarali sa ambasadorom Indonezije u Beogradu i njegovim saradnicima o budućoj saradnji i projektima pomoći.

 

Simbolična novčana pomoć fondacije Hadži-Nadžija za žrtve razornog zemljotresa, koji je nedavno pogodio oblast kod indonežanskog ostrva Sumatra prije svega je znak saosećanja, iskrene brige i želje da se, koliko je to moguće, pritekne u pomoć žrtvama i porodicama nastradalih, ističu studenti članovi fonda, a koji su bili gosti indonežanske ambasade. Ambasador Indonezije u Beogradu, Harry R. J. Kandou, izrazio je zahvalnost za ukazanu brigu u kriznim situacijama ali je pohvalio i sve aktivnosti fonda kao što je stipedniranje studenata i projekat pomoć siromašnima u okviru kog je doprinos dala i sama ambasada Indonezije. 

“ Mi smo tokom prošle godine sakupili i donirali novac, i preko ove fondacije učestvovali u projektu pomoći najsiromašnijim građanima Novog Pazara i veoma smo impresionirani svim aktivnostima koje realizuje Fond Hadži-Nadžija Karabegović Agušević. I ovom prilikom, kao ambasador Indonezije i predstavnik indonežanske Vlade želim da zahvalim gospodinu Aguševiću, studentima i članovima fondacije za donaciju koju smo dobili danas, a koja je namijenjena žrtvama nedavnog zemljotresa. Još jednom hvala puno ”, rekao je ambasador, Harry R.J. Kandou.

Predsjenik Fondacije Hadži-Nadžija, Ruždija Agušević, upisao se u knjigu žalosti, izrazio tugu i brigu zbog nesreće koju su preživjeli brojni Indonežani u zemljotresu, ali i zahvalnost za dosadšanju uspješnu saradnju sa ambasadom. 

Na sličan način Fondacija HNK brine i o ugroženim stanovnicima Sirije. Ovi dana biće realizovana donatorska večera na koju su pozvani svi žele da pomognu građanima Sirije, a kako je najvljeno, prikupljena sredstav će uz pomoć turskog Crvenog polumjeseca doći do porodica u grad Halep.

A.Š.  

 

Podeli