Politika

Rumejsa Ribo pobjednica Svetionikovog konkursa

U Galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru održano je kniževno veče u okviru manifestacije „Poslanik u mom srcu“ kojom Nevladina organizacija „Svetionik“ obilježava rebiul evvel, mjesec u kojem je rođen posljednji Poslanik Muhammed a.s.

Književno veče je završnica nagradnog literarnog konkursa na temu „Poslanik u mom srcu“, koje je organizovano u okviru istoimene manifestacije sačinjene od više aktivnosti u mjesecu rebiul evvelu. Pisanom riječju u vidi eseja, poezije i proze, koji nisu do sada objavljeni, autori iz zemalja regiona trebali su da iskažu ljubav prema Resulullahu a.s. Stručni žiri birao je najbolje, od ukupno 50 radova koliko je ove godine pristiglo na konkurs.

Nevladina organizacija „Svetionik“ u ovom mjesecu organizovaće i niz drugih aktivnosti u okviru manifestacije „Poslanik u mom srcu“.

“Jedna je posjeta Domu za stara lica, i nju smo nazvali “Stopama Miljenika”, da i u tom pogledu slijedimo Muhammeda a.s. da se sjetimo bolesnih i starih. Realizovaćemo i islamski kviz “Šta znaš Muhammedu a.s.” kojim su obuhvaćeni učenici Ekonomsko-trgovinske škole”, rekla je Nusreta Hudović iz NVO “Svetionik”.

Treće mjesto na literarnom konkursu podjelili su radovi Fatime Balić i Samre Kolić, drugo mjesto pripalo je Aldinu Camoviću, a pobjednički rad pristigao je iz Bosne i Hercegovine, poslala ga je Rumejsa Ribo.

A. N.

Podeli