Društvo

Bez estrade, uz kulturu za doček

Organizovanog dočeka 2017. godine na trgu u Novom Pazaru neće biti zbog uštede gradskog budžeta, odlučila je lokalna samouprava. “Novogodišnja revija kulture” i “Novogodišnji vašar” samo su neke od manifestacija koje će se organizovati povodom dolazećih praznika. “Grad je izabrao kulturu umjesto estrade, novac umjesto pevačima otići će najugroženijima”, rekao je direktor Kulturnog centra, Husein Memić.

 

Iako organizovanog dočeka 2017. na Gradskom trgu neće biti,  ipak Novopazarci neće ostati uskraćeni za novogodišnju čaroliju i prazničnu euforiju, grad je okićen a umjesto koncerta na trgu organizovaće se “Novogodišnja revija kulture”, i “Novogodišnji vašar”.

“Novogodišnju reviju kulture” koja će se sastojati od 3D projekcija najnovijih ostvarenja, koncerta Frana Lasića i premijera nekoliko pozorišnih predstava finansiraće Kulturni centar iz sopstvenog budžeta.

Ovakva odluku podržavaju i Novopazaraci sa kojima smo razgovarali.

Novogodišnji vašar koji se tradicionalno organizuje u dvorani “Pendik” odlična je prilika da prodavci zarade, a kupci šopinguju po povoljnim cijenama.

Gradska uprava i ranije je štedela novac za organizaciju novogodišnjih koncerata, mnoge zvezde nastupale su u Novom Pazaru uz pomoć sredstava brojnih sponzora i privatnih preduzetnika.

N. A.

Podeli